La cantant Sole Giménez posseeix una de les veus més reconegudes i benvolgudes dins de l’univers de les veus llatines gràcies a la seua qualitat, la seua emocionant calidesa i la seua inconfusible personalitat.
Nascuda a París (França) i establida a València, Sole porta més de trenta anys de carrera en els quals no ha deixat d’evolucionar i créixer en la seua dimensió artística i musical, sent en aquest moment una de les veus més elegants, versàtils i amb més carisma en llengua espanyola.
La que fóra veu de l’exitós grup Presuntos Implicados durant més de dues dècades, en el qual junt als seus companys entre altres fites, van arribar a vendre tres milions de discos, porta ja onze anys de carrera com a solista i publicava en la primavera del 2017 el seu vuitè àlbum, un llibre disc titulat Los Hombres Sensibles amb la col·laboració de grans artistes masculins.
El pròxim dissabte 26 de maig s’unirà a la celebració del 50é aniversari de la FSMCV en l’acte que tindrà lloc a Mestalla en homenatge als músics i on tractarem de batre fins a 15 Guinness World Records. Sole Giménez actuarà amb la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana sota la direcció de Saül Gómez i hem volgut entrevistar-la abans del gran moment.
Entrevista
Durant aquest últim any estàs presentat el disc Los Hombres Sensibles, un excel·lent treball en el qual has col·laborat amb algunes de les millors veus del pop espanyol: Victor Manuel, Pedro Guerra, Carlos Goñí o Dani Martín. Com està funcionant el disc?
El disc ha funcionat bastant bé durant tot l’any. Seguim fent concerts amb el repertori del disc i la veritat és que allà on anem la gent ho pren molt bé i tot aquell que s’ha acostat al disc ho ha disfrutat moltíssim així que no puc estar més que contenta.
En la teua dilatada trajectòria no és la primera vegada que participes en una actuació acompanyada de bandes o orquestres: a més de les històriques col·laboracions amb la Seda Jazz Big Band has treballat amb l’Orquestra de la RTVE, l’Orquestra de la Ciutat de Múrcia o l’Orquestra d’Extremadura. Com es preparen aquestes actuacions? Difereixen molt d’un concert en solitari?
La veritat és que és molt diferent preparar-se una actuació amb orquestra o amb banda ja que és una altra instrumentació, hi ha menys possibilitat d’error, està tot molt més mesurat i per açò s’han de preparar mes a consciència. Però després en definitiva al final és música i tots entenem un poc eixe llenguatge, estem ací per açò i resulta molt agradable siga banda, orquestra simfònica… Resulta tremendament agradable tocar amb diferents formacions.
A Mestalla actuaràs juntament amb la Banda Federal de la FSMCV, dirigida per Saül Gómez i formada per joves entre 18 i 28 anys. Com és l’experiència de treballar amb aquestes joves promeses de la música?
En aquest moment encara no he tingut l’oportunitat de trobar-me amb la banda de la Federació, però em fa moltíssima il·lusió perquè sent tan joves van a tocar amb moltíssima alegria i moltíssima energia i per això m’abellix molt, per la sang nova que ells aporten, ja que és molt necessària per a la música. Vaig a estar feliç d’estar envoltada d’aquests joves talents.
Què ens pots avançar de l’espectacle que veurem el pròxim 26 de maig?
Jo tinc la sort de fer un parell de temes amb la banda, que crec que van a sonar espectacularment. A més tenim els arranjaments de David Postiguillo i crec que van a quedar molt bé. La resta de l’espectacle no sé com serà però estic segura que serà igual de grandiós.
Finalment, què li diries a tot el públic que encara no té la seua entrada i està dubtant si acudir el pròxim 26 a Mestalla?
Crec que el públic hauria de vindre perquè serà un espectacle excepcional, únic, irrepetible, en aquesta comunitat hi ha moltíssims músics però reunir a tants alhora… Això serà extraordinari, així que els anime a tots a que vinguen a veure-ho el dissabte 26 a Mestalla.
Moltes gràcies!