Search
Close this search box.

Les Escoles de Música de les Societats Musicals aconsegueixen a Alacant el Rècord Guinness a la major lliçó de música de la història

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar ahir en la Plaça de Bous d’Alacant un esdeveniment per a homenatjar a les Escoles de Música de les Societats Musicals i a la Diputació d’Alacant amb el qual s’ha aconseguit el Guinness World Record a la “Major lliçó de música de la història”. Aquest acte forma part de les activitats programades per la Federació per a commemorar el seu 50 aniversari en les tres províncies de la Comunitat Valenciana i aconseguir 18 Guinness World Records de la música.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i per part de la Diputació d’Alacant, el vicepresident i diputat de Cultura, César Augusto Asencio.

Hui els alumnes de les Escoles de Música de les nostres Societats Musicals, els nostres músics, han tornat a fer història. Gràcies a la seua participació i compromís hem aconseguit mostrar al món el gran potencial de la nostra xarxa d’Escoles de Música. Ells són el present i el futur de la nostra música popular i volem que se senten orgullosos de ser músics i de la seua gran contribució a la cultura de la Comunitat Valenciana”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Amb aquesta trobada també hem volgut homenatjar a la Diputació d’Alacant pel seu suport continu a les Societats Musicals que és mostra de com posen en valor la seua gran aportació a la cultura i a la societat de la província. Campanyes com “Segueix a la teua banda” i “Música als pobles”, juntament amb altres convocatòries, són només un exemple del seu important suport”, ha afegit el president de la FSMCV.

“Els alumnes de les Escoles de Música són el present i el futur de la nostra música popular i volem que se senten orgullosos de ser músics i de la seua gran contribució a la cultura de la Comunitat Valenciana”
Pedro Rodríguez, president de la FSMCV

Rècord Guinness a la “Major lliçó de música” de la Història

En l’acte celebrat en la Plaça de Bous d’Alacant han participat 4.130 alumnes, d’entre 8 i 16 anys pertanyents a Escoles de Música de 199 Societats Musicals, en una innovadora lliçó participativa de música de “Introducció al sistema Soundcool” que ha passat a la història per convertir-se en Guinness World Record a la “Major lliçó de música” realitzada fins al moment. Aquest rècord estava establit en una lliçó en la qual van participar 2.489 persones, per la qual cosa els músics de la Comunitat ho han batut per més de 1.000 participants.

AO 5823

El sistema Soundcool (http://soundcool.org) és una eina de creació musical col·laborativa desenvolupada per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la FSMCV, basada en la utilització de tecnologia com a telèfons mòbils i tablets.

En aquesta ocasió, ha sigut Jorge Sastre (Director del Grup PerformingARTech de la UPV i director de Soundcool) l’encarregat de realitzar una lliçó de música gens convencional, on els participants han après el funcionament d’aquesta eina i han participat activament amb els seus dispositius tecnològics.

Com a director del projecte Soundcool ha sigut para mi tot un repte oferir una classe per a més de 4.000 alumnes sobre aquest sistema amb la qual, a més, s’ha aconseguit el Guinness. En aquesta lliçó hem fet una introducció al sistema i la seua difusió internacional, així com tots els reconeixements i guardons obtinguts, la seua aplicació en concerts, i hem culminat recreant amb Soundcool una de les escenes de l’òpera La Mare dels Peixos en temps real”, ha explicat Jorge Sastre.

Al costat d’ell, la classe ha sigut impartida per Adolf Murillo, director pedagògic de Soundcool, assessor del Centre de Formació Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) i professor de la UPV, i Pere Vicalet, compositor i artista digital, a més de Catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.  Adolf Murillo ha dirigit a al voltant de 100 soundcoolers i, per la seua banda, Pere Vicalet als més de 4.000 alumnes que tocaven amb instruments musicals.

Ha sigut tot un desafiament fer aquesta pràctica amb 100 dispositius tecnològics perquè mai s’havia fet, el desplegament tècnic ha sigut un autèntic repte. El nostre objectiu ha sigut crear els espais sonors dins de l’espectacle de Xarxa Teatre. I açò suposa una autèntica aposta de la FSMCV per la fusió entre el que significa la tradició de l’aprenentatge musical i la innovació amb la incorporació d’elements tecnològics i la creació en temps real”, ha assegurat Adolf Murillo.

“Açò suposa una autèntica aposta de la FSMCV per la fusió entre el que significa la tradició de l’aprenentatge musical i la innovació amb la incorporació d’elements tecnològics i la creació en temps real”
Adolf Murillo, director pedagògic de Soundcool 

Espectacle de Xarxa Teatre i actuació de Vera Green

En l’acte estava prevista l’actuació de Vera Green i de l’espectacle de Xarxa Teatre El Guerrer de la Valltorta, i tots dos van haver de ser suspesos, després del primer tema del grup alacantí, a causa de la pluja que va començar després de l’obtenció del Guinness.

En l’esdeveniment es va haver de suspendre l’espectacle previst de Xarxa Teatre, “El Guerrer de la Valltorta”, i l’actuació del grup alacantí Vera Green a causa de la pluja.

El Guerrer de la Valltorta és una obra musical que, a més, va ser composta per a l’ocasió pel propi Pere Vicalet mitjançant el sistema Soundcool. Es tracta d’un espectacle lúdic-festiu d’animació infantil amb música electrònica que mitjançant efectes sonors i visuals, escenifica contes populars, narracions, i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana

El pròxim esdeveniment programat per la FSMCV per a commemorar les seues 50 anys se celebrarà el dissabte 26 de maig a València i en ell s’ha marcat l’objectiu d’aconseguir 15 Guinness World Records amb la finalitat de proclamar a nivell mundial la importància de la música popular com una dels senyals d’identitat fonamental de la cultura de la Comunitat Valenciana

Els actes de celebració del 50 aniversari de la FSMCV compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres Diputacions provincials i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías