Search
Close this search box.

Les societats musicals de València i les seues escoles de música mostren en una gran trobada la labor artística i social que desenvolupa el col·lectiu

La plaça de la reina de València es convertirà dissabte que ve 30 de setembre a partir de les 10 hores en una gran exposició en la qual tot aquell que ho desitge podrà conéixer de primera mà l’activitat que desenvolupen les societats musicals de la ciutat i les seues escoles de música.

L’esdeveniment està organitzat conjuntament per la Coordinadora de Societats Musicals de València, que en 2023 commemora el seu 40 aniversari, i la comarca de València-ciutat de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en el marc de la seua campanya d’Activitats Comarcals.

Totes dues entitats han conjuminat esforços per a visibilitzar a un col·lectiu artístic i social que agrupa un total de 31 societats musicals, més de 3500 músics, més de 4000 alumnes i més de 400 professors, als quals cal sumar milers de socis i sòcies a més d’aficionats i veïns que gaudeixen dia a dia de la labor artística, musical i social que duen a terme en els diferents barris de la ciutat.

CARTEL TROBADA

Durant tot el matí estaran instal·lades en la plaça més de 30 carpes informatives, en les quals es difondran les activitats de les societats musicals, la seua oferta formativa, projectes, enregistraments, materials, etc. així com dels principals col·laboradors, com és el cas de Mapfre.

També s’habilitaran dos espais per a actuacions musicals i un altre per a altres activitats, obertes a tots els públics. Així, es podrà gaudir de mini concerts a càrrec de grups de jazz i improvisació, batucades, Street bands, grups de cambra i orquestres pertanyents a les societats i escoles de música, al mateix temps que s’impartiran tallers en els quals es donarà a conéixer la pràctica pedagògica que duen a terme els centres educatius de la ciutat.

Per al president de la Coordinadora, Miguel Hernández, “en el nostre 40 aniversari hem volgut eixir al carrer i visibilitzar l’enorme treball que es desplega en les nostres societats musicals i escoles, que constitueixen un element fonamental en l’entramat cultural de la nostra ciutat. En definitiva, mostrar una imatge real i potent d’aquest moviment i que evidencia el que hem aconseguit després de 40 anys d’activitat de la Coordinadora”.

Per part seua, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha felicitat la Coordinadora per aquest 40 aniversari, al mateix temps que ha destacat que “iniciatives com aquesta ens permeten continuar mostrant tot el valor que les societats musicals aporten a la societat, a més d’afavorir la unió entre elles, l’intercanvi d’experiències i la creació de vincles que fan créixer aquest gran moviment educatiu, cultural i social, considerat únic en el món”.

Trobada-ciudad-de-Valencia

Entrada de Bandes

Una vegada finalitzat la Trobada, la Coordinadora de Societats Musicals de València continuarà celebrant el seu 40 aniversari amb una Entrada de Bandes a partir de les 17.30 hores. Una gran desfilada a càrrec de les 26 bandes de música que la formen i que, partint de la plaça de la Reina, arribarà a la Plaça de la Verge pel carrer del Micalet.

IMG 20230921 171853

Ja en la plaça, tots els músics s’uniran per a formar una gran agrupació de quasi 1000 components i interpretar conjuntament tres pasdobles baix la direcció d’altres directors. Les peces triades pertanyen a aqueix gruix de partitures conegudes per tots i que constitueixen títols indispensables en el repertori bandístic dels valencians. En primer lloc, el pasdoble L’oncle Ramón, de Salvador Salvá, s’escoltarà sota la batuta del director més novell que s’ha posat al capdavant d’una agrupació de la Coordinadora: Manuel Romero Perálvarez, titular de la Banda de Música de Campanar. A continuació, Rebeca Pérez López, directora de l’A. C. Falla Jerònima Gal·lés – Litògraf Pascual Abad, i actualment única dona directora en la Coordinadora, marcarà els compassos de la coneguda Xàbia, també de Salvà. Per a finalitzar, Isidro Coll Ballesteros, director de l’Ateneu Musical del Port des de fa 36 anys i el més veterà en la Coordinadora, serà l’encarregat de dirigir València del mestre Padilla. Amb els concordes d’aquest tema es tancarà aquesta Entrada de Bandes.

Després d’aquesta maratoniana jornada de música, la pròxima cita serà el diumenge 29 d’octubre en el Palau de la Música, on tindrà lloc el concert commemoratiu del 40 aniversari de la Coordinadora a càrrec d’una banda integrada per més de 130 músics sota la direcció de Carlos Garcés.

Els actes del 40 aniversari conclouran el dimecres 1 de novembre a la sala Joaquín Rodrigo del Palau que acollirà una Trobada d’Orquestres, com a mostra de la diversitat d’agrupacions que conviuen en les nostres societats musicals.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías