Search
Close this search box.

La FSMCV celebra 20 anys del programa “Activitats comarcals” fomentant la música en totes les comarques de la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha engegat la Campanya d’Activitats Comarcals per a 2018, que enguany arriba a la seua 20ena edició.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es va iniciar al 1998, és fomentar la participació, incrementar el nivell formatiu de les estructures de gestió, la convivència i la interrelació entre les Societats Musicals d’una mateixa comarca.

“La FSMCV pretén amb aquesta gran campanya que organitzem anualment que les 30 comarques en les quals està estructurada la Federació programen activitats que ajuden a dinamitzar i cohesionar el col·lectiu de les societats musicals, al mateix temps que compartir les activitats i valors d’aquestes amb la resta de la societat”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

En aquest programa es comptarà amb la participació de les societats musicals federades a través dels seus diferents grups artístics (bandes simfòniques, bandes juvenils, orquestres, etc.) i es preveu el desenvolupament d’activitats com a trobades de bandes, concerts, festivals o jornades de gestió cultural, entre unes altres.

“El ventall és molt ampli i cadascuna de les comarques és la que defineix el tipus d’activitat que desitja desenvolupar d’acord amb la seua idiosincràsia”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Campaña activitats comarcals 2017

La campanya d’activitats comarcals de 2017 es va caracteritzar per una àmplia varietat en la tipologia de les activitats desenvolupades així com pel gran acolliment que van tindre i que van mostrar com les SSMM són un exemple de la cohesió territorial que, en aquest cas, des de la FSMCV es desenvolupa a través de la música.

La campanya va comptar amb la participació de 393 SSMM, 10.331 músics, 2.750 alumnes de les Escoles de Música i 222.365 espectadors.

Pel que es refereix a les xifres per províncies, a Castelló van participar 56 SSMM, 414 músics, 146 alumnes, 635 espectadors. En el cas d’Alacant, van formar part 111 SSMM, 1.770 músics, 607 alumnes, 11.350 espectadors. Finalment, per part de la província de València van intervenir 209 SSMM, 8147 músics, 1.944 alumnes i 210.380 espectadors.

Algunes de les activitats desenvolupades durant l’última campanya van ser activitats d’interpretació de caràcter no competitiu (festivals de música en els quals van participar diverses bandes, agrupacions corals, jazz o trobades entre Escoles de Música, per exemple), jornades de diferent tipologia, gales i concursos, entre unes altres.

A més, dins d’aquesta campanya d’activitats comarcals es van contemplar projectes d’àmbit intercomarcal i provincial.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías