Search
Close this search box.

La FSMCV inicia una campanya per al foment de les Escoles de Música a la Comunitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha iniciat una campanya per al foment de les Escoles de Música (EEMM) a la Comunitat.

L’objectiu principal és impulsar la matriculació que es realitza en les EEMM de les Societats Musicals durant els mesos de juliol i setembre així com la sensibilització de l’Administració Pública perquè manifesten un major suport al col·lectiu. En aquest sentit, estan previstes taules de treball conjuntes entre la FSMCV i la Conselleria d’Educació i la Conselleria d’Economia per als mesos de
setembre i octubre, respectivament.

En aquesta campanya iniciada per la FSMCV es llança hui un vídeo promocional en el qual apareixen testimonis d’alumnes explicant la seua experiència, des dels més xicotets que s’estan iniciant, fins a músics amateurs que porten tota una vida participant a la banda del seu barri o del seu municipi.

A més, aquesta campanya compta amb el suport d’algunes de les principals figures que actualment conformen l’univers musical bandístic valencià, com Ferrer Ferran (director i compositor de Paiporta) i Vicente Ortiz (compositor de Vall d’Uixó), tots dos formats en societats musicals de la Comunitat Valenciana i amb una àmplia trajectòria professional de recorregut internacional, a més de centres d’ensenyament de música com l’Escola Manuel Lattur de Dénia, un dels centres de referència musical de la Xarxa d’Escoles de la FSMCV.

“Jo només tinc paraules d’agraïment a la meua banda de Paiporta, perquè des de molt xicotet allí em van formar, allí vaig conèixer a qui després seria el meu mestre de direcció i composició i açò és el que hui m’ha fet estar al món”, destaca al vídeo el compositor i director Ferrer Ferran.

“Les EEMM són part essencial de la cultura musical de cadascuna de les comarques de la Comunitat Valenciana. Són la base de les nostres Societats Musicals i, per açò, és essencial incentivar la seua presència, a través d’un major suport de les Administracions, i impulsar els valors que en ella es transmeten a les noves generacions de músics valencians”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Els vídeos, que es difondran a través de les principals Xarxes Socials i Youtube, poden veure’s en el canal de youtube de FSMCV.

Entre altres testimonis, destaca el del veterà Vicente Gomis, Premi Euterpe de la FSMCV a la trajectòria, qui amb més de 60 anys d’experiència com clarinetista a la seua banda, aconsella a tots els pares a inscriure als seus fills a les escoles de música pels beneficis educatius i socials que comporta, ja que com indica: “ací no hi ha res roïn, tot és cultura i tot és bonico”.

Reivindicació d’un major finançament per a les EEMM

Fa unes setmanes, la FSMCV ja va llançar un vídeo reivindicatiu en el qual expressament posava de manifest la necessitat de que les Administracions Públiques assumiren un major finançament per a les EEMM (https://youtu.be/dcfdzmird3q).

La demanda fonamental de la FSMCV, per al que queda de legislatura, és que s’augmenten les ajudes que es concedeixen a les EEMM de la Comunitat Valenciana per a reduir la càrrega que pateixen les societats musicals i es puguen millorar les condicions de contractació del professorat. Actualment, hi ha més de 300 EEMM registrades al Registre de Centres Docents de la Conselleria d’Educació als quals participen més de 30.000 alumnes i que ofereixen treball a 2.807 docents.

En aquest context, la petició de la FSMCV és, d’una banda, que les ajudes que es destinen al professorat de EEMM s’incrementen en 5 milions d’euros, aplicant una part de la pujada a l’exercici de 2018 i la resta a l’exercici de 2019. A més, la FSMCV ha sol·licitat que s’establisca un pla de pagaments coherent organitzat trimestralment.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías