Èxit del Certamen Provincial de Bandes realitzat a Villena amb motiu del 25é aniversari de la Societat Musical Ruperto Chapí

La Diputació d’Alacant organitzadora del Certamen, amb la col·laboració de la FSMCV, ha volgut reconèixer el treball i el caminar de la Societat Musical Ruperto Chapí durant aquestos 25 anys, convocant el 47é Certamen de Bandes a Villena el passat 7 d’abril. L’Ajuntament de Villena s’ha implicat intensament que aquest esdeveniment musical es poguera fer en aquesta ciutat, especialment la Regidoria de Cultura, i també el Director i els treballadors del Teatre Chapí.

Durant tot el dia les diferents bandes que van concursar van inundar de sons musicals el Teatre Chapí. Es va iniciar la jornada a les 10:30 del matí amb l’única banda participant de la 1a secció, la Societat Musical Banyeres de Mariola que va actuar amb l’obra obligada (Ampla és Castella, d’Antonio Ruda Peco) i l’obra lliure triada (Hannibal, de Mario Bürki). Va seguir el matí amb la primera banda de la 2na secció, Centre Artístic Cultural “Verge de la Pau” d’Agost, que va participar amb l’obra obligada (Pumpinks, de Juan Gonzalo Gómez Deval) i l’obra lliure (Symphony nº 2, Theogonic, d’Andrés Valero Castelló).

La vesprada va ser intensa. Es va iniciar a les 16:30 amb la segona banda de la 2na secció, la Unió Musical de Bigastre que va tocar l’obra obligada i l’obra lliure triada (Miráculum, de Fco José Martínez Gallego). Després li va tocar a la tercera, la Unió Musical de Sant Miquel de les Salines, que va executar l’obra obligada i l’obra lliure que van triar (Divertimento, d’Oliver Wuaespi).

Les bandes premiades en la 47ena edició del Certamen Provincial de Bandes de Música han sigut: en la primera secció, el primer premi va quedar desert, i el segon va ser per a la impressionant interpretació de la banda veïna de Banyeres de Mariola; quant a la segona secció, va haver-hi dos primers premis, un per a la banda de Bigastre, i primer premi i amb esment d’honor, i per tant guanyadora, a la banda d’Agost. El jurat estava compost per prestigiosos compositors i directors, entre uns altres, Beatriz Fernández, Óscar Navarro i Jesús Mules.

Moment culmen va ser l’actuació de la Societat Musical Ruperto Chapí mentre deliberava el jurat. Sota la batuta del Director Titular de la Societat, Juan Baptista Francés Parra, van interpretar Enrique López, pasdoble simfònic d’Antón Alcalde dedicat a la persona que porta el títol del mateix, i en la qual conviuen diferents estètiques i pretensions sonores variopintes trencant amb l’estructura estandar del pasdoble. Va continuar amb Man in the Ice d’Otto M. Schwarz; una obra per a banda simfònica basada en el ‘Home en el gel’, descobriment arqueològic important. La tercera va ser Suite Candida de Leonard Bernstein, una suite per a banda de concert que es compon de cinc moviments i que és una adaptació de parts del musical Cándide. I van acabar amb el cèlebre preludi de la popular sarsuela El Tambor de Granaderos, del mestre Ruperto Chapí. La jornada va finalitzar amb l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Van visitar Villena bastants seguidors procedents de les poblacions a les quals pertanyien les bandes que van participar. Van assistir l’alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, la Regidor de Cultura, Conchi Beltrán, i tres regidores més de l’equip de Govern (Cate Hernández, Merce Menor, Paula García). També van estar presents el Vicepresident de la Diputació d’Alacant i responsable de l’àrea de cultura de la Diputació, César Augusto Asencio, diversos alcaldes i regidors de les poblacions d’origen de les bandes; i per part de la FSMCV, Ramón Más, President Provincial, i Vicente Galbañi, President Comarcal. Damián Molina Beneyto, anterior director de la Societat Musical, ens va acompanyar durant tota la jornada, i també va estar present Pedro Ángel López Sánchez, director actual de la Banda municipal.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías