La FSMCV col·labora amb Colòmbia en la millora del moviment bandístic d’aquest país

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) col·laborarà amb Colòmbia en la millora del moviment bandístic d’aquest país. Per a açò, representants de la FSMCV han participat com observadors internacionals en el 44é Concurs Nacional de Bandes de Música que s’ha celebrat en la ciutat de Paipa (Colòmbia).

L’objectiu d’aquesta acció és la realització d’un informe de gestió en el qual es realitze una valoració d’aquest certamen, anàlisi i observació tant de l’organització com de la realització del concurs, i transmetre coneixements des d’altres models que contribuïsquen a la millora contínua del Concurs Nacional de Bandes.

En les reunions mantingudes durant el viatge a Colòmbia van participar el president de Corbandas, Diomedes Yate, junt a l’alcalde de Paipa, Yamit Noé Hurtado, i el Governador de Boyacá, Carlos Andrés; i per part de la FSMCV, els membres de la seua Junta Directiva: Ramón Más (president provincial d’Alacant), Roberto Escobar (president comarcal de La Costera), Juan Carlos Alfonso (president comarcal del Vinalopó) i Roberto Campos (gestor cultural de la FSMCV).

2Reunión FSMCV con Presidente Corbandas

Reunió FSMCV amb Diomedes Yate, president de Corbandas. D’esquerra a dreta: Juan Carlos Alfonso (president comarcal del Vinalopó); Roberto Campos (gestor cultural de la FSMCV); Diomedes Yate, president de Corbandas; Roberto Escobar (president comarcal de La Costera); i Ramón Más (president provincial d’Alacant).

Aquestes col·laboracions són realment interessants per al desenvolupament del moviment bandístic a nivell internacional. La FSMCV s’ha convertit en un referent d’aquest a tot el món i, alhora, és molt enriquidor perquè ens retroalimentem a través de l’experiència i nous models implantats en altres països que, sens dubte, contribuiran també al nostre creixement”, ha afirmat Ramon Más, president provincial de la FSMCV a Alacant.

Una de les línies estratègiques de la Federació és la internacionalització. És fonamental realitzar trobades com aquestes per donar a conèixer el nostre model associatiu i musical que és únic en el món i estrènyer llaços en tots els continents per a promoure el desenvolupament del sector”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Des de la Federació s’ha subratllat que en les conclusions de l’informe es podrà observar com aquest intercanvi cultural és molt beneficiós per a ambdues parts, ja que els dos obtindran informació per a posar en pràctica en les seues respectives organitzacions amb la finalitat de millorar i continuar innovant. De fet, es preveu en un futur proper el desenvolupament de noves accions culturals conjuntes.

Conveni de col·laboració entre la FSMCV i el Ministeri de Cultura de Colòmbia

La FSMCV té una estreta vinculació amb el Ministeri de Cultura de Colòmbia i Corbandas (Corporació Concurs Nacional de Bandes) fruit de la seua estratègia d’internacionalització i divulgació del treball de les Societats Musicals a tot el món.

En aquest sentit, des de 2007 manté un conveni amb el Ministeri de Cultura de Colòmbia. L’objectiu és enfortir el Pla Nacional de Música per a la Convivència, que forma part del Pla Nacional de Desenvolupament Colombià, dins del qual se busca enfortir i crear més Escoles Municipals de Música en tot el país. Arran que el territori colombià és molt extens i el seu relleu dificulta l’accés de la comunitat a les principals escoles de formació musical, la creació d’aquestes escoles suposa majors possibilitats per fomentar i enfortir la pràctica musical col·lectiva a través de les bandes. És ací on la FSMCV aporta, a través dels seus integrants, tota la seua àmplia trajectòria, experiència, reconeixement, coneixements musicals, pedagògics i administratius.

El conveni, que es renova bienalmente, busca el constant intercanvi de coneixements i beneficis entre tots dos països. D’aquesta forma, la FSMCV en representació d’Espanya ha estat present, com a membre del jurat i tribunal Internacional, en el Concurs Nacional de Bandes de Paipa, ha aportat músics i personal administratiu per als tallers musicals i de gestió cultural en l’Escoles Municipals de Música. També s’ha dut a terme l’intercanvi de partitures, material pedagògic, edició i classificació dels mateixos, entre altres accions. Per part de Colòmbia, s’han dictat tallers de percussió llatina a València i s’ha contribuït a la creació de noves oportunitats per als músics en participar en les diferents activitats de la Federació (certàmens i bandes de música).

A més, través del programa “Estímuls” del Ministeri de Cultura de Colòmbia, anualment músics colombians participen en una experiència de gran valor artístic, musical, professional i personal, que és formar part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant l’estiu.

Aquestes activitats van estar en el passat finançades per l’INAEM i l’AECID del Govern d’Espanya, ajudes que van desaparèixer en 2012 i que la FSMCV està treballant per recuperar.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías