La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana celebra la primera Assemblea General de la seua nova legislatura

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat hui, dissabte 27 de maig, la seua primera Assemblea General Ordinària de 2023. L’Alqueria Julià-Casa de la Música, seu de la FSMCV situada a València, ha sigut el lloc des d’on la junta directiva encapçalada per la presidenta Daniela González ha presentat el balanç del passat curs. Els representants de les diferents societats musicals han comparegut a la cita i votat de manera telemàtica.

Després de l’alçament d’acta assembleària per part del notari Alfonso Pascual, la sessió ha anat abordant els diferents punts de l’ordre del dia, entre els quals cal destacar l’aprovació, amb un 94% de vots favorables, dels comptes anuals i l’execució del pressupost de 2022 presentats per l’equip de govern. A més, la memòria d’activitats i la gestió de la junta directiva han sigut recolzades amb el mateix 94% dels vots favorables.

El conclave ha servit també per a establir els pròxims reptes de la Federació, en la primera Assemblea General de l’equip de govern reelegit el mes d’octubre passat. «Treballar al costat dels centres educatius per a augmentar les bases del col·lectiu i participar en qüestions fonamentals de la nostra societat com la despoblació, el medi ambient, la igualtat, la inclusió o el turisme, marquen el nostre full de ruta», ha subratllat González.

La presidenta de la FSMCV, acompanyada pel nou equip de govern de l’entitat, també ha valorat l’«enorme esforç» realitzat per cada agrupació durant l’any passat per a la recuperació de la normalitat. «És un treball formidable que ens encoratja a perseguir un objectiu comú durant els pròxims anys: ser reconegudes com a Patrimoni de la Humanitat», ha exposat González.

Amb eixes reflexions ha conclòs una Assemblea General Ordinària que tindrà una segona edició el mes de novembre, de manera presencial i en el municipi de Teulada-Moraira.

Sobre la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada actualment per 550 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reunixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, el col·lectiu constituïx un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, a més de ser declarades recurs turístic de primer ordre per la Generalitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías