València acollirà el II Seminari Internacional d’Investigació en Educació Musical i I Congrés Internacional de Creativitat Artística

València acollirà del 27 al 29 de juny el II Seminari Internacional d’Investigació en Educació Musical (SIEM) i I Congrés Internacional de Creativitat en l’Educació Artística (CICREA). Aquests han sigut organitzats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Ajuntament de València i la Universitat de València. A més, compta amb la col·laboració de Berklee College of Music València, la Fundació Daniel i Nina Carasso i la Universitat Politècnica de València.

Aquesta trobada se celebrarà en Las Naves, centre d’innovació de València. L’objectiu de CICREA és conèixer les últimes investigacions i treballs en tots els àmbits de l’educació musical amb la finalitat de posteriorment poder realitzar la seua aplicació pràctica en els centres de formació reglada i no reglada, com són les escoles de música de les societats musicals.

Estem molt satisfets d’acollir a València aquest congrés que fa dos anys va començar a Palma de Mallorca de la mà de la Universitat de les Illes Balears. Durant 3 dies la ciutat es convertirà en la capital de la investigació i innovació en educació musical i creativitat artística i comptarà amb aportacions de grans referents internacionals”, han declarat Remigi Morant i Adolf Murillo, directors de SIEM-CICREA València 2018.

SIEM-CICREA comptarà amb la participació de més de 200 experts i investigadors de l’àmbit musical, educatiu i artístic i en ell es realitzaran més de 40 presentacions i tenen prevista l’assistència de professorat de 8 països.

La inauguració del Seminari/Congrés es realitzarà el dimecres 27 de juny a les 9:30h i en ella està prevista l’assistència del secretari autonòmic d’educació, Miquel Soler; de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, María Oliver; del director de l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, Francesc Hernández; i del president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Per al secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, “el congrés SIEM/CICREA passa a ser una oportunitat per al professorat valencià per a formar-se amb les principals referències internacionals en matèria d’innovació i creativitat artística. Un professorat que estarà sobradamente representat, des de les etapes d’Educació Infantil fins a la universitat, passant per les escoles de música, i que presentarà les seues experiències i investigacions entorn de la creació en l’aula”, i ha afegit: “Aquest congrés/seminari s’enquadra en les línies formatives desenvolupades per l’àmbit d’assessorament artístic expressiu dels Cefire, i treballa des d’aquesta perspectiva en el disseny de la formació per al professorat”, ha recordat Soler.

Programa: figures clau de la innovació musical i creativitat artística

Entre les activitats que se celebraran a l’entorn de SIEM-CICREA València 2018 cal destacar les conferències convidades de referents en l’àmbit de la innovació en l’educació musical com són Evangelos Himonides (University College, London), Andrea Giráldez (Universidad de Valladolid), Óscar Odena (University of Glasgow) i de María Acaso (Universidad Complutense de Madrid).

Junt a ells, el programa comptarà amb la conferència de María Martínez Iturriaga, directora executiva del campus de Berklee a València, i de Krystal Banfield, directora del programa Berklee’s City Music’s. També és destacable la presència de Sylvia Schwarzenbach, coordinadora de l’àrea d’investigació sobre salut i malalties professionals en músics de l’ISME (International Society for Music Education) i de Martin Kieffer, director del Conservatori Superior de Música Juan R. Pérez Cruz de Junín (Buenos Aires) entre altres assistents. A més, seran de rellevància els tallers, que seran impartits per experts com Segni Mossi, Roberto Scarani i Adolf Murillo.

El Seminari/Congrés conclourà amb una taula redona sobre investigació, creació i aprenentatge en escoles de música que comptarà amb la intervenció de Maravillas Díaz (Universidad del País Vasco) i Noemy Berbel (Univesitat de les Illes Balears) i Remigi Morant (Universitat de València i vicepresident de la FSMCV).

Inscripció

150€ professionals // 75€ estudiants (acreditant justificant matrícula).

Accedeix ací al formulari d’inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlse7dasfo-lgoqphtfdnmhwaaf-e98gijbijdseloyewtsefhw/viewform

 

Més informació en https://siemcicreavalencia2018.wordpress.com/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías