Search
Close this search box.

La FSMCV posa la música en els Premis Rei Jaume I

Un grup de corda de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV ha sigut encarregat de posar música a la cerimònia de lliurament dels Premis Rei Jaume I 2020, que presideix SM la Reina Sra. Letizia en La Lonja de Valencia.

D’aquesta manera, les societats musicals, considerades el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, han participat en aquest prestigiós esdeveniment, demostrant el valor cultural, educatiu i social del moviment de les societats musicals de la nostra terra. Agraïm a la Fundació Premis Jaume I la seua aposta per la nostra música, que permet visibilitzar el talent jove de les nostres societats musicals, pedrera d’excel·lents músics com els que hui participen en aquesta edició dels Premis Jaume I.

El quintet de corda està compost per:

– Josep Escandell Nadal, violí

– Lluna Pérez Castelló, violí

– Irene Vivanco Soriano, viola

– Roser Ramos Talamantes, violoncello

– Eric Pelegrí Ruiz, contrabaix

Membres de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV, els músics procedeixen de societats musicals federades, com la Societat Musical d’Alzira, la Societat Instructiva Musical Santa Cecilia de Cullera, la Unió Musical de Lliria i l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixò.

Interpretaran les següents obres:

  1. Marcha de la Ciudad
  2. Himno Nacional
  3. “Capriol Suite” Varios movimientos de Peter Warlock (1890-1930)
  4. Himno de la Comunitat Valenciana

Sobre la Jove Orquestra Sinmfònica de la FSMCV:

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una unitat musical d’alt rendiment formada per 95 joves músics d’entre 15 i 28 anys procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

Fundada en 2014, la Jove Orquestra Simfònica naix amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda, com a vessant complementari a l’experiència bandística, permetre als estudiants d’aquests instruments desenvolupar-se sota la direcció dels millors directors d’orquestra, o realitzar trobades i concerts que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral formada per joves talents sorgits de les pròpies societats musicals. Des dels seus inicis, aquest projecte artístic i pedagògic compte com a director titular amb el mestre Cristóbal Soler.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías