Search
Close this search box.

El compositor John Mackey President d’Honor del “Mano a Mano” de Buñol

Buñol, 22 de juny de 2016

El compositor nord-americà John Mackey serà el President d’Honor de la 43 edició del concert “Mano a mano” de Bunyol. Ho ha confirmat l’edil de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Arnaldo Carrascosa, qui ha dit que “era l’única cosa que ens faltava per tancar, però ja és oficial”.

A més, ambdues bandes, tant “La Artística” com “La Armónica” posaran obres seues sobre l’escenari la nit del pròxim 20 d’agost.

John Mackey, és un compositor nord-americà de música clàssica, que posa especial èmfasi en la música per a banda de vent, així com en música d’orquestra. Des de fa diversos anys, es va centrar en la música per a la dansa moderna i ballet.

Mackey va nàixer en New Philadelphia, Ohio i va créixer en Columbus, Ohio, on va assistir a Westerville Sud High School. Encara que els seus pares no li van apuntar a classes de música el seu avi, no obstant açò, li va ensenyar a llegir música. No obstant açò, Mackey mai va estudiar formalment un l’especialitat de cap instrument. A través de l’experimentació amb els programes d’ordinador destinats per a l’entreteniment en lloc de l’educació, Mackey va començar a compondre la seua pròpia música. Més tard el compositor, es va llicenciar en Belles arts en 1995 per l’Institut de Música de Cleveland, on va estudiar amb Donald Erb.

Després va realitzar el Màster de Música de Juilliard en 997, on va ser alumne de John Corigliano. El mateix Mackey ha dit, que “òbviament, hi ha maneres de compondre música sense tocar un instrument formal”. El compositor va viure a Nova York de 1995-2005, on va col·laborar freqüentment amb coreògrafs com David Parsons, Robert Battle, Igal Perry. Més tard, es va traslladar a Los Angeles en 2005 i a l’abril de 2008, va anunciar en el seu blog la seua intenció de marxar a Austin, Texas. Després, al març de 2011, Mackey va anunciar el seu trasllat a Cambridge, Massachusetts, on resideix actualment.

Així doncs, el compositor nord-americà tancarà la 43 edició del concert “Mano a mano” de Bunyol, dirigint l’Himne a Bunyol, de Guzmán Presó i del Maestro Chillida, que posarà el fermall d’or a la vetlada. Recordem, que després de la polèmica oberta per la coincidència d’ambdues bandes a interpretar la mateixa obra, precisament de John Mackey, finalment “La Artística” canvià el seu programa, encara que les dues formacions interpretaran obres del compositor. D’un costat“Los Feos” posaran damunt l’escenari “The Frozen Cathedral”. I, per la seua part, “El Litro” tocarà“WineDark Sea

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías