Search
Close this search box.

L’AC “Amics de la Música” de Sant Joan de Moró acompanyarà al Valencia CF en el primer partit de Lliga

Sant Joan de Moró, 21 d’agost de 2016

Demà dilluns l’equip del València CF s’estrenarà enfront de la UD Las Palmas en l’arrencada de la Lliga a Mestalla. Sembla que no ha perdut l’objectiu de vista i segur que contínua amb el joc del partit davant la Fiorentina, el dia de la presentació del CF, sumant els primers tres punts del campionat

I per a aquesta ocasió, ja que l’equip valencianista juga a casa, una de les nostres bandes estarà en el Mestalla per a recolzar-li i donar-li força. El dilluns 21 amb el partit que obri la Lliga, la banda de l’Associació Cultural “Amics de la Música” de Sant Joan de Moró, dirigida per Salvador Marí Ramos, és la triada.

A per totes!

Associació Cultural “Amics de la Música” de Sant Joan de Moró

L’Associació Cultural “Amics de la Música” de Sant Joan de Moró va ser fundada l’any 1934 per En Francisco Àvila Ferrer i uns 20 joves, els que van aportar tots els mitjans humans, econòmics i artístics. Després de romandre inactiva durant la Guerra Civil, en 1942 va ser reorganitzada pel senyor Manuel Monerris Cerdá.

En 1946 En Vicente Portolés Tomás es va fer càrrec de la direcció. Durant esta època es van dur a terme desplaçaments a les Falles de València i a la Magdalena de Castelló, alhora que la Banda anava consolidant-se com referent cultural i artístic de Sant Joan de Moró. En 1950 prendria el relleu en la batuta En Joaquín Sanchis Miralles, que romandria al front de l’agrupació fins a 1983. Durant aquest extens període la banda es va afirmar en tots els àmbits, participant en gran nombre de festivals i concorrent als certàmens organitzats per l’Excma. Diputació, en els quals va obtindre diversos premis en la Tercera Secció.

A partir de 1983, i sota la direcció d’En Juan Serra Ferrando, la banda va inaugurar una nova etapa. Tan sols dos anys després va obtindre el Primer Premi en la Tercera Secció del Certamen Provincial i eixe mateix any, 1985, es va fer amb el mateix guardó en el Certamen Regional. En la línia d’estos importants èxits, en 1987 la Banda va participar en el Certamen Provincial però dins de la Segona Secció, en la que va aconseguir alçar-se amb el Segon Premi.

Així mateix, durant estos anys la Banda també va començar a prodigar-se més enllà dels seus limites provincials i autonòmics. Va representar a la província en la Fira de Mostres de Valladolid, a Sitges i a Eivissa i en 1988 va tindre la seua primera experiència internacional, participant en els festivals d’Innsbruck i Bregenz (Àustria). Al març d’eixe mateix any es va fer amb l’Accèssit del 2n Concurs de Pasdobles de Burriana i tres anys després, en 1991, va aconseguir alçar-se amb el triomf en eixe mateix concurs. En 1990 havia guanyat novament el Primer Premi del Certamen Provincial, concorrent per tant al Regional, on va obtindre el Segon Premi. En 1991 també va participar en el Certamen Provincial, aconseguint el Segon Premi de la Tercera Secció.

Al llarg dels últims anys l’agrupació va continuar participant amb assiduïtat en els certàmens provincials, destacant en eixe sentit el Primer Premi obtingut en l’edició de 2001. Així mateix, cal remarcar la segona eixida a l’estranger de la nostra Banda, que va tindre lloc eixe mateix any a Portugal, a través d’un intercanvi concertat amb la banda de Riba d’Ave.

L’any 2002 es va fer càrrec de la direcció En Javier Badía Gómez, davall la direcció del qual l’Associació va organitzar la Trobada de Bandes de la Plana Alta. A l’octubre del 2003 va prendre el relleu En Marcos Cano Algaba. Sota la seva direcció cal destacar l’organització, conjuntament amb l’Excm. Ajuntament de Sant Joan de Moró, d’un concurs d’himnes, del que va sorgir la composició que en avant representarà oficialment al nostre poble, obra d’Isidro Andreu Renau, una segona sortida a Portugal, la participació en el Certamen de Bandes de Múrcia, així com la celebració del 75 Aniversari de la banda.

Actualment i des del 2009, el Director de la banda és D. Salvador Marí Ramos, amb qui la banda ha realitzat concerts i festivals arreu de la província i del territori nacional, destacant el concert ofert a Corella (Navarra). També s’han realitzat nombrosos concerts temàtics (sarsuela, disney, BSO, compositors valencians…), així com actuacions en llocs emblemàtics com l’Auditori de Castelló. En aquestos moments la banda compta amb uns 60 músics federats i amb una escola de música oficial amb més de 70 alumnes.

Salvador Marí Ramos

Es llicencia com a professor superior en l’especialitat de Clarinet en el Conservatori Superior de música “Joaquín Rodrigo” de València, realitza els estudis del doctorat en música a la Universitat Politècnica de València.

Com clarinetista ha estudiat amb els principals professors i intèrprets internacionals. Perfecciona els seus estudis sota la tutela de Jean-Louis Sajot, clarinet solista de l’Orquestra Nacional de França.

Molt implicat en la vida activa del clarinet, forma part de la Junta directiva d’ADEC, Associació nacional del Clarinet, organitzant congressos i presidint concursos tant nacionals com a europeus de gran prestigi. L’any 2015 forma part de l’organització i actua en el congrés mundial del Clarinet Clarinetfest2015, que es realitza a Madrid.

Realitza estudis de direcció en l’especialitat de banda en la “Associated Board of the Royal Schools of Music of London”, en l’acadèmia Allegro amb el mestre Ferrer Ferran i en Berklee College of music. Ha realitzat cursos de perfeccionament de direcció amb Gaspar Sanchis i Jan Cober.

Alterna la seua activitat docent i artística, com a solista i com a director, amb la impartició de classes magistrals i cursos. A l’agost de 2013 realitza l’enregistrament d’un disc dirigint amb la Jove banda nacional de Mèxic a Mèxic D.F.

El seu més recent activitat com a director a nivell internacional ha sigut la realització al maig de 2014 del concert de clausura del congrés Lasa 2014 a Chicago, E.E.U.U. Recentment ha compost un pasdoble que s’ha estrenat el passat mes de juny de 2016.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías