Search
Close this search box.

L’església del Monestir de Sant Miquel dels Reis acull el IV Festival de Grups de Música de cambra

València, 19 d’abril de 2016

El pròxim dia 22 d’abril, a les 19:00 hores, tindrà lloc el IV Festival de Grups de Música de cambra que organitza el Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel.

El concert se celebrarà en el marc incomparable de l’Església del Monestir de Sant Miquel dels Reis, actual seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i comptarà amb la participació de l’Orquestra de Flautes del Conservatori de Montcada, l’Ensemble de Corda d’aqueix mateix Conservatori, l’Ensemble La Fuga i Blacwood Clarinet Ensemble.

El quartet de clarinets Blacwood Clarinet Ensemble, és un conjunt de càmera format per tres clarinets sopranos i un clarinet baix, amb seu en la ciutat de València, que està especialitzat en la interpretació de música amb un repertori que comprèn tant la música clàssica -des del barroc fins a música contemporània- com a música moderna (bandes sonores de pel·lícules i música pop). Després d’un any d’aturada forçosa, Blacwood Clarinet Ensemble estrenarà nova formació i el concert del divendres 22 d’abril serà el punt d’arrencada per a futures actuacions.

L’Ensemble La Fuga va nàixer en 2013, data en la qual va realitzar el seu primer assaig. A pesar que la creació d’aquesta agrupació va ser una idea gestada amb anterioritat, la nota sensible que va bastar per a emprendre aquest projecte musical va ser l’estret llaç d’amistat existent. Els seus components són músics professionals pertanyents a diverses societats musicals de la geografia valenciana i formats en els Conservatoris Professionals i Superiors de Castelló i València. Aquesta agrupació té com a objectiu, gaudir de la música i transmetre amb la seua exquisida interpretació, el llenguatge més universal que existeix a tot el seu públic. L’Ensemble La Fuga participa en aquest festival per tercer any consecutiu.

Per la seua banda, l’Ensemble de flautes del Conservatori Professional de Música “Ciutat de Montcada” naix el curs 2010-2011 dins de l’assignatura Música de cambra, i està integrat per alumnes de 3º a 5º cursos d’Ensenyaments Professionals. Naix amb la finalitat que l’alumnat pose en pràctica totes les habilitats adquirides quant a tècnica flautística, a més de tots els coneixements sobre llenguatge musical o estils històrics de la música, gràcies a la interrelació amb els seus companys i als nous rols musicals amb que s’enfronta. L’Ensemble realitza diverses audicions al llarg del curs escolar. A més, ha participat en diversos cicles de Música de cambra organitzats pel Conservatori Professional de Música Ciutat de Montcad, a més d’en els actes de “Música al carrer”.

L’entrada al concert és gratuïta

 

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías