Search
Close this search box.

Per primera vegada a València “Crusoe”, concert per a bombardino i banda del compositor valencià Xavier Zamorano Alós

Diumenge que ve dia 5 sonarà a València per primera vegada “Crusoe”, concert per a bombardino i banda del jove compositor valencià Xavier Zamorano Alós.

El concert explicarà com bombardino solista al també valencià Juan José Munera Balaguer, bombardino solista de la Banda Municipal de Bilbao, que va estrenar la peça en el 2014.

El concert tindrà lloc en el Palau de la Música a les 11.30 hores.

Xavier Zamorano

Natural de Montcada, inicia els seus estudis musicals a sis anys en l’especialitat de piano amb la professora Paulina Zamora (concertista internacional i professora Piano principal del Departament de Música en la Facultat d’Arts de la Universitat de Xile) i bombardino amb el professor Ángel Tomás (trombó de la banda municipal de València) en l’escola de música “Mestre Palau” de Montcada, continuant amb el grau mitjà en l’especialitat de piano i estudiant composició en el Conservatori Joaquín Rodrigo de València. Entre els seus professors de composició destaquen Enrique Sanz i Saül Gómez. Ha realitzat cursos d’adreça amb Frank de Vuyst.

Al juliol del 2004 rep una beca per a assistir al seminari d’estiu “Sierra de l’Est Piano Seminar” en Mammoth Lakes Califòrnia (EUA) on va participar en classes a càrrec de destacats pianistes: Paulina Zamora, John Milbauer, Lise Frank i Rebecca Penneys.
Com a pianista ha col·laborat en diferents festivals i enregistraments. També com bombardinista, compositor, productor i editor ha col·laborat en enregistraments, destacant la simfonia núm. 41 de Derek Bourgeois, el primer CD de Valencian Tuba Quartet i un enregistrament amb obres pròpies entre unes altres.

Durant els anys 2009 i 2010 forma part de la Banda Federal de la Comunitat Valenciana on a través d’ella col·labora amb la banda L’Harmònica de Bunyol en un concert extraordinari en l’exposició del Midwest a Chicago Illinois (EUA).
La seua inquietud li ha portat a aprendre a tocar altres instruments com el trombó, trompeta, percussió, guitarra i baix elèctric entre uns altres.
Va ser en 2004 quan sorgeix el seu interés per compondre escrivint la seua primera obra original “Lo Somni”. No és fins al 2006 que compon “Juvenil” sent la seua primera estrena. En el 2009 rep el seu primer encàrrec al costat del seu amic Raúl Domenech per a escriure un concert per a timbal i orquestra per a la Universitat San Pablo de Lima (Perú).

Ha rebut encàrrecs de diferent procedència, sent les seues més recents encàrrecs un concert per a bombardino i banda per part de Juanjo Munera, bombardino solista de la Banda Municipal de Bilbao, guardonada amb la medalla de bronze en The Global Music Awards o una marxa per a la Capitania Mora de Torrent 2015. A més, escriu de forma freelance per a Chroma Ltd. a Estats Units. La seua música ha sigut interpretada a Alemanya, EUA, Perú, Itàlia, Suècia i Espanya entre altres països

Compartir:

Últimas noticias

Categorías