Search
Close this search box.

Més de 200 persones interpretaran Carmina Burana en un concert a l’aire lliure organitzat per la Unión Musical de Villar

Més de 200 persones conformen l’elenc d’artistes que el dissabte 7 de juliol a les 22:30 hores interpretarà l’obra Carmina Burana de Carl Orff en el concert que tindrà lloc en la plaça de l’església de Villar del Arzobispo. A la banda simfònica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar, organitzadora de l’esdeveniment, se li unirà un cor participatiu integrat per més de 80 persones, el cor de xiquets de l’Escola de Música de Villar i el Orfeó Veus Juntes de Quart de Poblet. Junt a ells actuaran els solistes Vicente Antequera (baríton) i Aurora Peña (soprano).

Totes elles treballen des de fa mesos en aquest gran projecte que ha generat una gran expectació des del moment en què Luis Serrano Alarcón, director de la UMSC, va plantejar la seua realització en el marc de la programació que l’entitat està desenvolupant durant aquesta temporada.

Convé ressaltar que encara que aquest concert s’integra en el ja dilatat conveni de col·laboració entre la Unió Musical i l’Ajuntament de Villar del Arzobispo, donada la seua naturalesa i rellevància tant artística com a social compta amb una col·laboració especial de l’Ajuntament, que s’ha involucrat des del primer moment en el qual se li va plantejar aquest projecte.

Per a poder interpretar Carmina Burana la Unió Musical va engegar una iniciativa nova: la creació d’un cor participatiu obert a totes aquelles persones que volgueren formar part. L’objectiu era doble: d’una banda, interpretar l’obra esmentada i per un altre, implicar al poble en les activitats de la societat musical. La resposta de la gent no es va fer esperar i va superar les expectatives de manera que al poc temps de la convocatòria, es van iniciar els assajos amb una plantilla de més de 80 persones, la majoria d’elles de Villar però també procedents d’altres localitats properes.

Ensayo general coro y banda.

El projecte ha comptat amb la valuosa participació com a directora del cor de la professora i cantant villarenca Aurelia Faubel, que va assumir amb entusiasme aquest repte que li va plantejar la societat en la qual un dia va iniciar els seus estudis musicals i en la qual va ser pionera en la incorporació de les dones a la banda. Durant aquest temps, la passió que Aure Faubel ha transmès als coralistes ha sigut fonamental per a treballar aquesta coneguda obra. Segons Aure Faubel “endinsar-se en una obra com el Carmina Burana amb persones que en la seua majoria no tenien cap experiència vocal resultava al principi, si més no, inassolible. No obstant açò, la il·lusió i l’entusiasme han trencat totes les barreres. Ha sigut una experiència emocionant, omple de riures i felicitat”.

Per la seua banda, per al director Luis Serrano la resposta ha sigut sorprenent: “per a mi està sent molt emocionant treballar amb aquest cor, integrat per gent que en la seua gran majoria no té estudis musicals però la il·lusió dels quals i esforç està donant uns magnífics resultats. Té moltíssim mèrit el fet que s’ha començat des de zero i el seu nivell està molt per sobre del que jo havia pensat amb la qual cosa estic convençut que serà una gran experiència”. Fins i tot assegura que el projecte podria tenir continuïtat i “estaria molt bé per si mateix i també perquè permetria futures col·laboracions amb la banda”.

Al costat de la banda i al cor, també intervindrà un cor infantil format per 40 alumnes de l’Escola de Música de la UMSC que ha sigut preparat per les professores Carmen María Gavarda i Mª Carmen Luz així com el cor Orfeó Veus Juntes de Quart de Poblet, que des del primer moment va acceptar la invitació per a cantar aquesta obra i aportar la professionalitat i experiència que li donen els seus més de 40 anys de trajectòria.

Serrano anima al públic a assistir al concert: “des del punt de vista artístic l’obra en si mateixa forma part del repertori universal i no han de perdre-se-la i, des del costat més humà, és una oportunitat per a veure el gran treball que es pot fer amb gent amateur i fins a on es pot arribar”.

El concert del pròxim 7 de juliol és el quart de la temporada, després del primer oferit en el mes de gener i els realitzats sota la direcció del mestre anglés Timothy Reynish a l’abril i a Bunyol el passat mes de maig. Entre les pròximes activitats figuren el concert de bailables a l’agost i un intercanvi musical a Oporto a la tardor.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías