Search
Close this search box.

La FSMCV clausurarà el pròxim diumenge el cicle “Bandes a Les Arts” de 2019 amb un doble concert

La Banda de la Unió Musical de Picanya i la Banda Amigos de la Música de San Antonio de Benagéber, pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), seran les encarregades de tancar el cicle “Bandes a Les Arts” de 2019, amb un concert que tindrà lloc el diumenge 5 de maig, en el Palau de Les Arts “Reina Sofia”.

En el cicle “Bandes a Les Arts”, organitzat gràcies a un conveni entre la FSMCV i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de Les Arts Reina Sofia, han participat sis Societats Musicals de les tres províncies de la Comunitat.

Així, els músics participants han interpretat un repertori musical que s’ha integrat a la perfecció en el programa líric de Les Arts, complementant la seua música amb la participació de solistes, cantants i una posada en escena memorable. Les bandes seleccionades per a participar en aquest cicle han sigut la Unión Musica La Aurora d’Albatera i la Unió Musical Benissodense, que van obrir el programa; l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera i la Sociedad Musical de Segorbe, que van oferir el segon concert; i la Unió Musical de Picanya i la Banda Amigos de la Música de San Antonio de Benagéber, encarregades de la clausura.

La valoració que fem des de la Federació de Bandes a Les Arts és més que positiva tant per un nivell molt alt de participació de les nostres Societats Musicals com, per descomptat, l’excel·lència de les propostes presentades. El nostre objectiu és que l’edició de 2020 continue en la mateixa línia i donar l’oportunitat de participar a altres bandes de la Comunitat”, ha afirmat Lourdes Gavilá, secretària general de la FSMCV i responsable del cicle Bandes a Les Arts.

Concert de clausura de Bandes a Les Arts 2019

Aquest últim concert començarà el 5 de maig a les 12.00 hores, amb l’actuació de la Banda Amigos de la Música de San Antonio de Benagéber, sota el títol “El Señor Guasband”, dirigit per Enrique Barrachina.

Aquesta Societat Musical oferirà un concert que utilitzarà les noves tecnologies amb la intenció de “fer poble”, és a dir, unir a tot un poble a través de la música. Adagieto de Gustav Malher obrirà el concert i li seguiran obres com a Adagio del compositor valencià Samuel Barber, Aida de Verdi, El Gato Montés de Manuel Penella i Madama Butterfly de Giacomo Puccini, entre altres. Tancarà el concert West Side Story de Leonard Berstein.

La Banda Amigos de la Música de San Antonio de Benagéber ha triat aquest repertori variat i amé amb la intenció d’omplir l’auditori d’un públic poc habitual que isca del concert amb una bona sensació. Per a això, han inclòs un grup de teatre i de dansa i un cor, a més de la projecció d’imatges i el whatsapp, que estarà present en aquest concert.

A les 17.00 hores, serà el torn de la Banda de la Unió Musical de Picanya, dirigida per Juan Carlos López Luján. Oferirà un concert amb música creada per a banda simfònica als Estats Units en el segle XX, que posa de manifest el valor de les creacions de compositors com Alfred Reed, James Barnes, Henry Mancini, Samuel Barber, i Leonard Bernstein.

La Unió Musical de Picanya ha dividit el seu concert en dues parts. La primera se centrarà en James Barnes, amb obres com Alvamar Overture i Yorkshire Ballad, entre altres; i Samuel Barber, del qual interpretaran Adagio para Cuerdas. La segona part inclou peces com Nova York Oberture de KeesVlak, Oberture to Candide de Berstein o El Camino Real d’Alfred Reed, obra que tancarà el concert.

Documentació

Descarrega el programa dels concerts del 5 de maig. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías