Comença la cinquena edició del Cicle de Concerts CaixaBank d’Orquestres de Societats Musicals

Deu noves agrupacions conformen el cartell de la cinquena edició del Cicle de Concerts CaixaBank d’Orquestres de les Societats Musicals Es tracta d’una iniciativa impulsada per CaixaBank juntament amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

El pròxim 6 de novembre començarà de nou el programa de concerts amb l’actuació de la Sociedad Musical La Primitiva de Rafelbunyol a l’auditori municipal de la localitat. La temporada s’estendrà fins al mes de març de 2023 amb les altres nou formacions seleccionades, al llarg de huit municipis: la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, l’Ateneo Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó, l’Ateneo Musical y de Enseñanza Banda Primitiva i la Unión Musical de Llíria, la Societat Musical d’Alzira, el Centre Artístic Musical de Xàbia, la Unió Musical de Torrent, l’Artística Manisense i el Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios.

4 img orquestra

CaixaBank recolza econòmicament aquest cicle, que suposa una dotació econòmica de 1.500 euros per a l’organització de cada concert, dins del programa CaixaBank Escolta València. Amb este cicle es persegueix impulsar el moviment orquestral nascut en estes entitats, enriquint així l’oferta musical i cultural de les nostres comarques.

El director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha posat l’accent al compromís de CaixaBank amb les orquestres valencianes, “que està donant uns resultats excepcionals”. “Hem aconseguit en pocs anys una dinamització extraordinària del conjunt de les agrupacions de corda valencianes, com ens comenten diàriament els seus responsables, i això posa de manifest que anem en la direcció correcta de suport a un col·lectiu que és molt important i vertebrador a nivell regional”, ha destacat Costa.

Segons Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, “el retorn del Cicle d’Orquestres, ja amb total normalitat, després dels complicats anys de pandèmia, és una gran notícia per al sector i, a més, amb deu orquestres d’altíssim nivell que garantixen l’objectiu del cicle: reforçar i consolidar el panorama orquestral del nostre territori”.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha posat en relleu “l’impuls que suposa la celebració d’este cicle per al teixit orquestral de les societats musicals valencianes”. “Les orquestres són indispensables per al futur del nostre moviment i el suport de CaixaBank al projecte permet continuar treballant tant en la formació de les mateixes com en la relació amb el públic”, ha remarcat González.

CaixaBank Escolta València

És una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i e l’Institut València de Cultura, dirigida a recolzar a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori. 

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni Música a la Llum; i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de la FSMCV.

Les societats musicals en la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura que vertebra el territori a través d’una nombrosa comunitat musical repartida sense distinció entre pobles xicotets i ciutats, entre comarques i províncies. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es compartix al llarg d’una vida.

Un total de 550 Societats Musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Un total de 550 societats musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Van ser declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial el mes de març de 2021.

Consulta ací les dates, horaris i auditoris de cada concert:

Compartir:

Últimas noticias

Categorías