“Gràcies Miguel” Concert d’agraïment a Miguel Morellá Asins

Valencia, 16 de juliol de 2016

25 anys dirigint la Banda Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí

La Unió l’Horta de Sant Marcel·lí agraeix a Miguel Morellá, director de la banda durant 25 anys, la seua labor mitjançant un concert d’agraïment en La Rambleta.

Diumenge que ve 17 de juliol a les 11:30 h en La Rambleta, la Banda Simfònica de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí agrairà al seu antic director Miguel Morellá la labor que durant 25 anys ha efectuat al capdavant de la direcció de la banda, a més d’haver sigut el creador de l’actual Orquestra de la Unió Musical.

El concert comptarà amb el següent programa:

De Perelló a Catarroja, de José Serrano y Simeón

Vasa, de José Suñer Oriola

Danza Oriental, de José Manuel Izquierdo Romeu

El Racó de l’Or, de Saül Gómez Soler

Music for a Festival*, de Philip Sparke

Second Suit for Banda, de Alfred Reed

*Director invitado: Miguel Morellà Asins

Director Titular: Vicent Pelechano Barbera

 

Miguel Morellá Asins

Comença els seus estudis en la Societat Musical l’Artesana de Catarroja amb Antoni Claverol i Francisco Salanova, continuant-los posteriorment al Conservatori Superior de Música de València amb V. Martí, J. Ferriz, José Mª Cervera…

Fou becat per la fundació Santiago Lope i pel Ministeri d’Educació i Ciència.

Com a oboista ha rebut classes magistrals i assessorament de Lothar Koch, Neil Black i Hansjörg Schellenberger.

Desenvolupa una intensa labor camerística per tota la geografia espanyola amb diverses agrupacions. Ha actuat com a solista amb l’Orquestra de València, agrupació de la qual ha format part des de 1977 sent oboe principal durant més de dues décades. Durant la seua estància en l’Orquestra de València ha grabat i rebut assessorament de diversos directors, com ara J. M. Cervera, S. Comisiona, A. Ros-Marbà, E. García Asensio, Y. Temirkanov, M. Galduf, G. Noseda…

 

Cal esmentar les gravacions de la Serenata de Frank Martin, el Doble Concert per a violí i oboe de J. S. Bach i el Doble Concert per a violí i oboe de A. Vivaldi formant duo amb el célebre violinista Félix Ayo.

Ha sigut convidat a col.laborar als concerts al Palu de la Música de València juntament amb els Virtuosos de Moscú sota la direcció de Vladimir Spivakov.

A partir de 1977 comença la seua activitat com a director en la Banda Lira Realense de Real de Montroy. Amb aquesta Banda va obtindre premis als certamens de la Diputació, Altea, Bunyol… Posteriorment, ha dirigit la Banda La Popular de Pedralba, la Unió Musical de Montserrat, el Centre Instructiu Musical de Massanassa, on també va obtindre diversos premis (1er Premi al Certamen Provincial de Bandes de Música de València en 1996 amb la màxima puntuació de totes les seccions i 2on Premi al Certamen de Música de Leganés). També va participar al Festival de Viena, on el CIM va actuar en representació de la música espanyola. Des de 1998 a 2006 assumix la direcció de l’escola i la banda de la Unió Musical de Picanya. Amb aquesta agrupació aconsegueix el 1er Premi de la 2ª Secció en el Certamen de la Diputació de València de 2002, el 3er Premi a la final, i l’any 2005 obté el 3er Premi en el Certamen de la Diputació de Múrcia.

Ha sigut durant vint-i-cinc anys (setembre de 1990 fins a setembre de 2015) director de la Banda Simfònica de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí de València, amb la qual ha obtingut el 1er Premi de la 3ª Secció al Certamen Provincial de la Diputació de València en 2000, el 2on Premi a la Final de la Comunitat, el 1er Premi i Menció d’Honor de la 2ª Secció en l’edició de 2007 del mateix Certamen Provincial (aconseguint la major puntuació de totes les seccions amb 342 punts), i el 1er Premi a la Final del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana.

El 22 de desembre de 1990 Miguel Morellá Asins fa el seu concert de presentació en la UMLH i d’aleshores ençà, la trajectòria de la Banda està lligada a la seua direcció. En febrer de 1992 actua per primera vegada al Palau de la Música de València i en desembre de 1993 serrà el primer Concert de Nadal que es converteix en una fita imprescindible en el calendari de la UMLH. El 1995 participem en el XIX Certamen Provincial de Bandes de Música organitzat per la Diputació Provincial de València. En abril de 2000 torna al Certamen Provincial, és la XXIV edició i obté el Primer Premi de la Tercera Secció. En octubre, participa en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana i obté el segon lloc en la seua secció.

El 2001 la UMLH inicia les Setmanes Culturals que s’afegeixen al seu calendari d’esdeveniments i en elles, el Concert de la Banda serà imprescindible. L’any 2002, a més dels concerts habituals, participa en el III Cicle de Concerts de Radio Nacional de España.

El 2004 el Barri de Sant Marcel·lí de València commemora el seu 50 Aniversari i la Banda estrena l’”Himne Sant Marcel·lí, 50 Anys”, composat per un dels seus músics, el saxofonista Juan Carlos López Luján i el “Cant a Sant Marcel·lí Bisbe” acompanyats de la Coral de la UMLH. En aquest cas la Música és de Joaquim Estal Herrero, flauta de la Banda, i la lletra de Francesc Blai Duart, soci de la Unió

Compartir:

Últimas noticias

Categorías