Search
Close this search box.

Més de 200 experts internacionals analitzen a València les claus en investigació i innovació en l’educació musical i artística

Hui s’ha inaugurat a València el II Seminari Internacional d’Investigació en Educació Musical (SIEM) i el I Congrés Internacional de Creativitat en l’Educació Artística (CICREA) que se celebrarà a València des de hui 27 de juny fins al pròxim divendres 29 de juny en Las Naves.

Aquest Seminari/Congrés ha sigut organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Ajuntament de València i la Universitat de València. A més, compta amb la col·laboració de Berklee College of Music València, la Fundació Daniel i Nina Carasso i la Universitat Politècnica de València.

Durant aquests 3 dies, més de 200 experts del sector, provinents de 8 països, analitzaran les claus en innovació i investigació per a l’educació musical i artística.

És el I Congrés Internacional d’aquestes dimensions de l’àmbit musical i artístic que se celebra a València i estem molt satisfets de participar en la seua organització. Durant 3 dies València es convertirà en la capital de la investigació i innovació en aquestes àrees”, ha declarat Remigi Morant, co-director del SIEM-CICREA València 2018 i vicepresident de la FSMCV.

Els elements innovadors i creatius implícits en els processos artístics, ens situen com una de les àrees a tindre en compte en la transformació de l’escola del segle XXI. En aquesta línia l’aposta del Congrés ha sigut pensada per a posar en valor la transversalitat entre àrees artístiques i la potenciació dels aprenentatges on els aspectes creatius i emocionals que abasten les arts seran determinants en la nostra societat”, ha afirmat Adolf Murillo, també co-director del SIEM-CICREA València 2018.

Per la seua banda, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, ha assenyalat que “les Escoles de Música són la base de les nostres Societats Musicals i, en aquest sentit, són el futur de la nostra música popular. Per açò, és imprescindible la realització de trobades com SIEM-CICREA que permeten avançar al professorat de música en les bases d’innovació aplicada a l’educació musical”.

L’acte d’inauguració també ha comptat amb la presència del subdirector general de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Pedro Sigler; la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, María Oliver; i del director de l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, Francesc Hernández.

Programa SIEM-CICREA: tecnologia, recerca i innovació aplicades a l’educació musical i artística

Després de l’acte inaugural, el Seminari/Congrés ha començat amb una conferència de Evangelos Himonides (professor titular de Tecnologia, Educació i Música en la University College London) sobre “Educació i Big Data”.

A més, s’han iniciat les exposicions dels congressistes participants i diferents tallers i la jornada conclurà amb la conferència d’Andrea Giráldez (Universidad de Valladolid) al voltant de l’“Educació artística per a construir un món millor”.

Demà dijous estan previstes, entre altres activitats, la conferència d’altres referents del sector com són Óscar Odena (University of Glasgow), que parlarà sobre “Investigació qualitativa en educació musical i creativitat artística”, i la conferència oferida en la Sala Magistral del Palau de Les Arts per María Martínez Iturriaga, directora executiva del campus de Berklee a València, i de Krystal Banfield, directora del programa Berklee’s City Music, que aprofundiran en els vessants educatius de Berklee, des de la creativitat al món professional. Després de la conferència es realitzarà una visita guiada a les instal·lacions de Berklee.

La jornada del divendres començarà amb la conferència de María Acaso (Universidad Complutense de Madrid) en relació a “Traure l’aula: poetizar l’educació”. A continuació, està programada una interessant taula redona sobre investigació, creació i aprenentatge en les Escoles de Música en la qual participaran Maravillas Díaz (Universidad del País Vasco) i Noemy Berbel (Univesitat dels Illes Balears) i Remigi Morant (Universitat de València i vicepresident de la FSMCV). SIEM-CICREA finalitzarà, amb l’anàlisi de les tres jornades de treball, les conclusions i reflexions sobre el futur de l’educació musical de la mà de Pasqual Pastor Gordero.

A més d’açò, el programa també comptarà amb la destacable presència de Sylvia Schwarzenbach, coordinadora de l’àrea d’investigació sobre salut i malalties professionals en músics d’ISME (International Society for Music Education) i de Martin Kieffer, director del Conservatori Superior de Música Juan R. Pérez Cruz de Junín (Buenos Aires), entre altres assistents. Cal destacar també els tallers impartits per experts com Segni Mossi (ARCHITECTURE, moviment i plàstica), Roberto Scarani i Adolf Murillo (Soundcool Audiovisual).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías