Search
Close this search box.

El compositor alacantí Francisco Grau Vegara i l’editorial valenciana Piles reben un homenatge de la SGAE

Sota el lema de Singularitats de la música simfònica, la Societat General d’Autors i Editors ( SGAE) rendirà tribut a l’editorial musical valenciana Piles, en reconeixement a la seua trajectòria, així com als veterans compositors Andrés Batista (Barcelona, 1937), Francisco Grau Vegara (Bigastre, Alacant, 1947), Manuel Moreno-Buendía (Múrcia, 1932), Marcel Olm (Mataró, Barcelona, 1932) i Antoni Ros-Marbà (L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, 1937). L’acte inclourà també un esment especial a l’editorial barcelonina Clivis, amb motiu de la jubilació de la seua directora Elisenda Climent.

L’homenatge se celebrarà el pròxim 29 de novembre, a les 19 hores, en la Sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música de València (Passeig de l’Albereda, 30), que col·labora en l’acte.

La presentació de l’acte serà a càrrec de Javier Losada (Vicepresident del Col·legi de Xicotet Dret de la SGAE), i, tot seguit, el periodista i crític musical Javier Pérez Sanz realitzarà una laudatio a la trajectòria professional dels homenatjats, als qui, a més, se’ls farà lliurament d’una placa commemorativa. La sessió es completarà amb un concert a càrrec del guitarrista flamenc Javier Conde i el Collegium Instrumentale de València, integrat per José Cerveró (clarinet), Carlos Apellániz (piano), José Ferris (flauta), Enrique Palomares (violí), Vicente Balaguer (violí), Miguel Balaguer (viola), Iván Balaguer (violoncel) i Javier Sapiña (contrabaix). Els músics interpretaran les següents obres dels autors homenatjats: Salzillesca: música per a un pessebre (1999) de Manuel Moreno-Buendía; Tres èglogues (2015-2017, estrena absoluta) d’Antoni Ros-Marbà; Concert Hernandiano ‘L’amor, Josefina’ (2016) de Francisco Grau Vegara; Paisatge Op. 91 (2009) de Marcel Olm; Quartet per a Buenos Aires (2000) de Claudia Montero (editada per Piles Editorial de Música); Sabor antillano (2009) d’Andrés Batista; i Quartet per a cordes nº 3 (1959) de Lluís Benejam (editada per Clivis).

Impulsat pel Grup de Treball de Simfònics de la SGAE, Singularitats de la música simfònica és un reconeixement als autors socis d’aquesta entitat que compten amb una destacada trajectòria professional en l’àmbit de la composició de música simfònica. El tribut s’estén a aquelles editorials de reconegut prestigi que acrediten una labor de promoció i difusió del repertori clàssic espanyol.

Consulta el programa complet de l’acte, ací.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías