Search
Close this search box.

La FSMCV promociona a Chicago a les societats musicals de la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participa del 19 al 21 de desembre en The Midwest Clinic – International Band and Orchestra Conference, una de les fires més importants del món de la música de banda.

En ella es donen cita anualment les principals institucions, centres educatius, fabricants d’instruments, editorials i altres entitats d’aquest àmbit procedents de tots els continents. La presència de la FSMCV en aquesta fira compta amb el finançament de Turisme Comunitat Valenciana i l’INAEM.

En aquesta ocasió, la Federació presenta el seu segell discogràfic i el seu segell editorial, instruments creats per a la publicació i millor divulgació de les interpretacions registrades en qualsevol suport de totes aquelles agrupacions musicals que componen el seu col·lectiu. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és potenciar i promocionar l’important patrimoni cultural sorgit en el si de les societats musicals. Juntament amb això, també pretén contribuir a una adequada gestió, administració i conservació del seu repertori interpretatiu, incloent la protecció i gestió dels drets de propietat intel·lectual que es deriven en la seua explotació primària i secundària, tant analògica com digital.

Les societats musicals com a destinació turística

D’altra banda la FSMCV, a més de mostrar en aquesta fira l’oferta educativa i artística dels seus associats, està exhibint la seua proposta perquè les Societats Musicals siguen considerades destinació turística experiencial de la Comunitat Valenciana.

Altres activitats: presentació WASBE, Institut Cervantes i Congrés IGEB

Entre les activitats en les quals ha participat la FSMCV en aquesta cita a Chicago destaca la presentació de la WASBE Biennial Conference que se celebrarà a Bunyol del 10 al 13 de juliol de 2019.

La WASBE (The World Association for Symphonic Bands and Ensembles), amb seu en Kuppenheim (Alemanya) és l’Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics. Es tracta de l’única organització internacional de directors, compositors, intèrprets, editors, mestres, fabricants d’instruments i amics de la música de vent, etc., i agrupa a més de 1.000 persones i organitzacions de reconegut prestigi en més de 50 països de tot el món. És una organització única, completament dedicada a millorar la qualitat de les bandes de vent a tot el món i facilitar l’accés dels seus membres a nous repertoris, cultures musicals, persones i llocs.

Aquesta nit, la FSMCV i TourSpain oferiran en l’Institut Cervantes de Chicago una recepció per a atendre a touroperadors turístics i directors d’institucions educatives de tot el món que acudiran a The Midwest Clinic, amb l’objectiu de promocionar turísticament Espanya i, especialment, la Comunitat Valenciana, com a destinació de turisme cultural i musical a través de les seues bandes de música.

A més, la FSMCV presentarà al costat del IGEB (Societat Internacional per a la investigació i difusió de música per a instruments de vent) el seu pròxim congrés que es desenvoluparà del 23 al 27 de juliol en el Conservatori Superior de Música de València.

L’objectiu de IGEB és l’exploració de tots els aspectes de la música de vent a través de congressos internacionals en els quals els musicòlegs, directors, músics interessats i aficionats puguen intercanviar idees i coneixements. Actualment, compta amb més de 400 membres de més de 30 països.


Peu de foto (d’esq. a dta.): Remigi Morant (vicepresident FSMCV), Damien Sagrillo (professor de la Université de Luxemburg i president de IGEB); Lourdes Chilet (gestora cultural de la FSMCV); Carla Gomis (responsable area jurídica i econòmica de la FSMCV); Amparo Máñez (vocal de la junta directiva de la FSMCV i responsable del projecte turístic de la FSMCV), i Richard Scott Cohen (compositor, investigador, professor de la Ferris State University i membre de la IEGB).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías