Bankia, la FSMCV i l’IVC presenten el jurat de la II edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’

Bankia, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) han presentat el jurat de la segona edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’ en la Comunitat Valenciana, que estarà presidit per Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València.

A més, el jurat comptarà com a vocals amb experts de primera talla com són Adolf Murillo, assessor educatiu de la Conselleria, professor de la Universitat de València, i anterioment del centre educatiu IES Arabista Ribera de Carcaixent, el qual va ser premiat en la primera edició dels premis. També ho integraran Carles Subiela, professor i empresari, i també premiat en la primera edició; Ana Luisa Chova, reconeguda professora de cant del CSM J. Rodrigo de València; Maravillas Díaz, professora jubilada de didàctica de la música de la Universitat del País Basc; Cristóbal Soler, reconegut director d’orquestra valencià que dirigeix el projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV; i Amàlia Garrigós, periodista valenciana.

En aquesta segona edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’ tornem a comptar amb un jurat d’excepció que es compon de grans referents en l’àmbit musical, alguns d’ells guardonats en la primera edició dels premis, tant de la Comunitat Valenciana com de la resta d’Espanya i a nivell internacional. Són experts que destaquen per una trajectòria impecable i que disposen d’uns coneixements que seran de gran interés en la valoració dels candidats que es presenten enguany”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “és un orgull que puguem comptar per a aquests premis amb un jurat de tant nivell. Per a nosaltres és molt important que es reconega dins i fora de la Comunitat Valenciana, el treball i el talent de tantes persones que des de diversos àmbits han fet de la música una dels nostres senyals d’identitat més valuoses a la que, sens dubte, contribuirà la labor i prestigi del jurat d’aquesta nova edició”.

Marga Landete, de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha manifestat que els ‘Premis Bankia al talent musical’ reconeixen “el treball de professionals, artistes i empreses lligades a la música valenciana”. “Són una eina per a donar a conéixer i posar en valor a les persones i entitats més consolidades i que més prestigien la nostra cultura; i, a més, tenen una important dotació econòmica que, sens dubte, pot ser de gran ajuda perquè puguen continuar desenvolupant els seus projectes i activitats”, ha afegit.

Les candidatures per a optar a aquesta edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’ podran presentar-se fins al pròxim 30 de juny i la dotació econòmica de cadascun dels cinc premis serà de 20.000 euros.

Els ‘Premis Bankia al talent musical’ compten amb cinc categories a les quals poden optar els candidats: ‘Premi al músic valencià’, ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional’, ‘Premi a l’investigador valencià’, ‘Premi al projecte educatiu musical’, i ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’.

Sobre els membres del jurat

Antonio Ariño, president.

Catedràtic de Sociologia de la Universitat de València. Llicenciat en Geografia i Història en 1985 i doctorat en Sociologia en 1990 amb la tesi ‘Festa i Societat a la València contemporània’. Des de 1987 és professor de Sociologia a la Universitat de València. Ha sigut director del Departament de Sociologia i Antropologia Social des de 1997 a 2003 i vicepresident de la Federació Espanyola de Sociologia. Dirigeix l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura de la Institució Alfons el Magnànim i forma part de la Comissió de Publicacions del CIS. Autor de nombroses publicacions, les seues principals línies d’investigació s’han dirigit als àmbits de la sociologia de la cultura, les polítiques de benestar social i el tercer sector. Des de 2003, ha exercit el càrrec de vicerector de la Universitat de València, assumint diferents responsabilitats. En l’actualitat, des d’abril de 2018, és vicerector de Cultura I Esport de la Universitat de València.

Adolf Murillo, vocal.

Doctor en Educació per la Universitat Jaume I de Castelló. Llicenciat en Música pel Conservatori Superior de Barcelona, tècnic Superior en Animació Sociocultural, DEA en teoria i història de l’Educació per la Universitat Jaume I de Castelló i especialista universitari en música electrònica i vídeo creació per la Universitat Politècnica de València. És funcionari de carrera pel cos de professors d’Educació Secundària i, actualment, és assessor en formació del professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana en l’àmbit artístic i professor del Màster de Música de la UPV. Ha rebut importants premis dins del camp de la didàctica i pedagogia musical. En la I edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’ (2017) va rebre el ‘Premi al projecte educatiu musical’ per ‘Experimentarts: música, creativitat i aprenentatge col·laboratiu’ de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

Carles Subiela, vocal.

Professor de Geografia i Història, va accedir al cos de professors de Secundària, mitjançant oposició en 1992. Exerceix des de fa 20 anys en el Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Llíria. És fundador i gerent de l’empresa Consolat de Mar, dedicada a la distribució d’instruments musicals. Des d’aquesta plataforma, s’ha contribuït a moltes activitats solidàries a tot el món. A més, és autor de diversos llibres, tots en versos de quatre síl·labes com a Faules clàssiques, Faules de Poble, Faules d’ací i universals, o Faules de pau. En la I edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’, el ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’ va recaure en la seua empresa Consolat de Mar S.L.

Ana Luisa Chova, vocal.

Titulada superior en Piano i en Cant, amb Premi d’Honor fi de carrera, pel Conservatori Superior de Música de València i Premi de la Fundació Santiago Lope. Llicenciada en Ciències Biològiques, màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València, membre, cap i mestra de corda, de l’Orfeó Universitari de València i de l’Agrupació Lírica Valenciana, és membre de l’equip fundador del Taller d’Òpera del Palau de la Música de València. Ha pertangut fins a la seua jubilació a l’equip de professors del Centre de Perfeccionament ‘Plácido Domingo’ del Palau de les Arts de València. És directora de la primera edició del Màster en Ensenyaments artístics d’Interpretació Operística de l’Institut d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, impartit en el Conservatori Superior de Música de València.

Maravillas Díaz, vocal.

És doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació, professora jubilada de l’àrea de Didàctica de l’Expressió Musical en la Universitat del País Basc. A més, és autora de diverses publicacions en llibres i revistes especialitzades. Ha participat en nombrosos Comités Científics nacionals i internacionals com a avaluadora experta i és convidada com a conferenciant en diversos fòrums d’investigació i docència. Durant els anys 1996-2006 ha presidit la Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol (SEM-EE). Ha sigut membre del Consell Assessor d’Ensenyaments Musicals d’Euskadi del Departament d’Educació, Cultura i Política lingüística del Govern Basc en els períodes 2000-2006 i 2013-2017. En l’actualitat, ha sigut convidada a formar part del Consell Extern de Validació de l’Escola de Pedagogia en Música de la Facultat d’Arles (Universidad Humanismo Cristiano de Santiago de Xile).

Cristóbal Soler, vocal.

Considerat com un dels directors més importants de la seua generació, ha dirigit un extens catàleg d’òperes i sarsueles, algunes d’elles amb destacats esments i premis, durant sis temporades com a director del Teatre Nacional de la Zarzuela, a més d’estrenes i recuperacions d’òperes oblidades. És convidat per les principals orquestres espanyoles: ORTVE, OBC, JONDE, Orquestra de València,
 OSG de Galícia, ORCAM, BOS de Bilbao, Sevilla, Castella i Lleó, OSN de Navarra, OCG de Granada, etc., en sales com l’Auditori Nacional, Palau de València, Baluard de Pamplona, Palau de la Música de Catalunya. Ha dirigit a l’Orquestra de Cambra de Lausanne (Victoria Hall, de Genève i Salle Metrópol, de Lausanne), a més de gires internacionals a Àustria (Mozarteum, a Salzburg; Àustria Center, a Viena); França; Portugal; Polònia; República Txeca; Eslovènia; Romania; Cuba; Veneçuela (O. Municipal de Caracas); Mèxic, el Brasil o l’Argentina, entre altres. Soler és director artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca, i president fundador d’AESDO, Associació Espanyola de Directors d’Orquestra. A més, és el director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV des de la seua creació en 2014.

Amàlia Garrigós, vocal.

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va formar part de l’equip de la primera graella de programació de la ràdio pública valenciana. Va ser veu emblemàtica de Ràdio Nou, on va tocar totes les franges horàries i tots els registres de la comunicació. La seua tasca en la divulgació i promoció de l’escena musical valenciana es desplega en pròlegs de discos, articles, presentacions de concerts, festivals, taules redones i participació en diversos documentals i videoclips. Actualment, dirigeix i presenta, des de l’any 2017, el magazine de contingut musical de Apunt Mèdia, Territori Sonor.

**

Aquestos premis, que formen part del programa ‘Bankia Escolta València’, naixen per a donar suport al desenvolupament de la societat valenciana fent més visibles a les persones i entitats que estan realitzant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

La gala de lliurament de premis es realitzarà el dissabte 14 de setembre en el Palau de Congressos de València. La primera edició d’aquestos premis es va celebrar en 2017, sent la seua periodicitat biennal.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías