“Rap per la igualtat” és un concurs de rap dins la campanya #RqRqR, “Repensem les Relacions, Representem altres Realitats”, dirigit a l’alumnat dels centres educatius valencians i organitzat pel Consell Escolar de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística.
L’objectiu del concurs és doble: per una banda, promoure la reflexió entre la joventut per detectar situacions de desigualtat de gènere i de micromasclismes infligits sobre les dones que els alumnes tenen interioritzats i denunciar-los per mig del rap amb el fi d’elaborar un informe amb propostes d’acció per superar-los; per altra, fomentar l’ús del valencià en l’àmbit juvenil de la cançó.
Participants
Podran participar al concurs tots els alumnes del sistema educatiu des de l’Educació Secundària Obligatòria i el Batxiller fins els Cicles Formatius de Grau Mitjà. S’acceptaran solistes i grups. Podran presentar-se amb nom artístic (junt amb el propi) acompanyats d’una persona adulta, familiar o docent, que també s’inscriurà.
Cada persona o grup podrà presentar una única cançó.
Presentació i inscripció
Per participar al concurs, serà necessari inscriure’s mitjançant el formulari disponible a la web de Consell Escolar. Els participants hauran d’haver-se creat prèviament un compte gratuït a Spreaker, a on pujaran la gravació d’àudio de la cançó rapeada.
El termini de presentació de les obres finalitza el dia 30 de juny del 2017.
Obres aspirants
Tant la lletra com la música han de ser originals, si bé en el cas de la música, pot utilitzar-se una base llicenciada sota Creative Commons.
El tema versarà sobre l’objectiu principal de la convocatòria descrit adés, i haurà de ser en valencià. La tornada contindrà necessàriament el vers “Erre que erre que erre” i les idees contingudes a l’eslogan de la campanya, de manera igual o pareguda a l’original: “No pararem fins aconseguir la igualtat. Repensem les Relacions, Representem altres Realitats”.
No s’acceptaran creacions presentades en concursos anteriors, ni amb continguts racistes, xenòfobs, sexistes o apologètics de la violència.
Premis
Es concediran tres premis:
- Primer premi: millor missatge que promoga els valors d’igualtat de gènere i la detecció de micromasclismes. Dotat amb una taula de mescles de 5 canals, 5 micròfons i un auricular per al grup o solista guanyador.
- Segon premi: millor qualitat lingüística en correcció, dicció valenciana, jocs de paraules i figures retòriques. Dotat amb una taula de mescles de tres canals, tres micròfons i un auricular.
- Tercer premi: el més valorat pel públic. Es tindran en compte els likes i opinions emeses al compte d’Spreaker, retuits, citacions de tuits i likes a Twitter amb l’etiqueta #RAPperlaigualtat. Dotat amb una taula de mescles de tres canals, tres micròfons i un auricular.
El lliurament dels premis tindrà lloc al voltant del 25 de novembre, en un acte en què els finalistes de cada modalitat tindran que rapear o cantar davant el públic les seues lletres.
Podeu consultar les bases completes i el formulari d’inscripció en aquest enllaç.