Search
Close this search box.

La FSMCV negociarà amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les Societats Musicals i les Escoles de Música

Dissabte passat es va celebrar a La Llosa de Ranes (València), la primera de les Assemblees Generals que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) celebra anualment.

Si bé, l’objectiu d’aquesta primera Assemblea és la revisió de la gestió de la Junta Directiva i els comptes de l’any anterior, a aquests punts es van sumar en aquesta ocasió algunes modificacions estatutàries d’índole interna de l’entitat. Entre aquestes destaca la limitació de mandats per als seus dirigents a vuit anys i unes altres que poden tenir un gran calat en el sector, com són l’autorització perquè la FSMCV puga negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les Societats Musicals i les Escoles de Música, així com les modificacions estatutàries necessàries perquè l’entitat puga inscriure’s en el registre que es desenvolupa al RD 416/2015 sobre dipòsit d’estatuts de les organitzacions sindicals i empresarials. Aquestes modificacions van comptar amb una aprovació del 97% de vots favorables en el transcurs del debat assembleari.

Amb aquest mandat de l’Assemblea es dóna el primer pas reglamentari perquè l’entitat puga asseure’s a negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per als empleats de les associacions que la integren, que són entorn de 5.000. Aquesta massa d’empleats està composta principalment per professors de música i directors de les diferents agrupacions artístiques existents, encara que també aconseguirà als administratius, conserges, etc.

La redacció d’un conveni col·lectiu propi permetrà cobrir les carències i la falta d’adequació dels convenis actuals, ja que aquestos no donen cobertura a les peculiaritats del sector, recolzat en l’univers associatiu que representen les Escoles de Música i les Societats Musicals que genera aquestos aproximadament 5.000 llocs de treball.

El responsable de l’àrea econòmic-jurídica de la FSMCV, Luis Vidal, va ressaltar la tremenda importància que té i l’oportunitat que representa que per primera vegada, a través de la participació directa en la redacció d’aquest conveni col·lectiu, la Federació faça ús de l’única eina que li atorga una vertadera capacitat per a redactar normes que li afecten al nostre col·lectiu en un àmbit normatiu, com és el laboral, que té un impacte directe sobre la vida de les persones i la de les nostres entitats. Igualment, va indicar que la condició d’associació empresarial li permetrà plantejar les nostres necessitats i reivindicacions en fòrums en els quals abans no teníem presència.

D’aquesta forma, l’Assemblea va resultar un recolzament més a la gestió de l’actual equip directiu de l’entitat que va acumular aprovacions arrolladoras quant a vots favorables. L’acord, que figurava entre els eixos centrals de la candidatura de Pedro Rodríguez qui va guanyar les eleccions de la FSMCV a Villena en 2014, va obtenir un 97% de vots a favor entre els associats. De fet, Pedro Rodríguez, va agrair la confiança del col·lectiu ja que en les quatre votacions dels quatre últims anys ha acumulat aprovacions històriques de gestió i comptes amb dades del 100% dels vots favorables en sis ocasions i del 98% i 99% en aquest exercici.


En la imatge, a l’Assamblea General FSMCV celebrada a la Llosa de Ranes el 10 de març de 2018, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV i responsable de l’àrea de comunicació, relacions institucionals, innovació i centre d’estudis; i Luis Vidal, secretari general de la Federació i responsable de l’àrea econòmica i jurídica.

Fotografia: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías