Search
Close this search box.

La Banda Sinfónica de SAM d’Alginet ofereix un concert per a celebrar el Dia de la Donai en suport a Ucraïna

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha oferit un concert de la seua Banda Simfònica, dirigida per Carlos Aguado, per a commemorar el Dia de la Dona y en suport del poble d’Ucraïna en el Teatre Moderno, ahir diumenge 3 d’abril a les 12.30h. L’esdeveniment musical, que es va ajornar per la crisi sanitària provocada pel Covid-19, es va emmarcar dins de la programació de la Setmana de la Dona, que organitza l’Ajuntament d’Alginet.

La Banda Sinfónica ha actuat amb un programa en el qual va interpretar el Himne d’Ucraïna del compositor Mikaylo Verbitski (va recitar Ainoha González); El canto de los pájaros, de Miguel Asins Arbó; Concertino en La menor opus 72, de Salvador Bacarisse; Damas de Castilla, de Francisco Grau; Divertimento en Do mayor, de Antonio Carlos Ferreira Lima; y Copla de España, de Francisco Grau. En la segona part, han tocat La flor de azahar de Miguel Asins Arbó; La ruta del Cid, de David Rivas; i Santana, a portrait, de Giancarlo Gazzani.

En el acte, s’ha rendido homenatgeat a Mercé Bosch Sanfélix, professora de trompa i cor i doctora en l’especialitat d’Innovació i Intervenció Educativa; i a les dones que en el franquisme no van poder entrar en la societat musical i tampoc els va estar permés formar part de la banda de música quan eren joves. El concert també ha servit per a recaptar fons per a la població afectada per la guerra d’Ucraïna amb una entrada de 2 euros. SAM d’Alginet ha entregat la recaptació íntegra en la Creu Roja, amb qui col·labora en aquesta campanya solidària.

Bosch Sanfélix es va formar inicialment en SAM de Alginet, el Conservatori Perfecte García Chornet de Carlet, Real Conservatori Superior de Madrid i el Conservatori Superior de Música d’Aragó. Va prosseguir la seua formació en la Hochschule für Musik de Detmold (Alemanya), on estudia el màster d’interpretació solista en l’especialitat de trompa i amplia els seus estudis amb el màster d’investigació musical en la Universidad Unir i el màster en direcció i gestió de centres educatius en la Universitat CEU San Pablo.

Durant aqueixos anys, compagina la seua formació acadèmica amb la interpretació, formant part d’orquestres i agrupacions de cambra joves i professionals, a Espanya, Alemanya i Holanda. En 2016 obté la plaça de professora de trompa i cor en la Kreismusikschule Dreiländereck i en 2020 inicia la direcció del centre d’educació musical de Seifhennersdorf. En eixe any, també comença la docència en la Hochschule für Musik Carl Maria von Weber a Dresde (Alemanya).

Al febrer passat, va concloure els seus estudis de doctorat defensant la tesi Elaboració, validació i aplicació d’un programa d’aprenentatge musical per a la millora de la inclusió i la cohesió de l’alumnat a l’aula, amb la qual aconsegueix la qualificació d’excel·lent cum laude i menció internacional. En aquest any, passa a formar part del claustre de docents i personal investigador en el departament de pedagogia i didàctica de la música de la Hochschule für Musik de Trossingen, on duu a terme el seu projecte de posdoctorat.

SAM Alginet. logo color pq

Cor de SAM d’Alginet


El Cor de la SAM d’Alginet, dirigit per Candi Escrivà, oferirà un concert a l’Església parroquial de Sant Antoni Abad, el diumenge 10 d’abril a les 19h. En el programa s’interpretaran les mises: la Misa brevis n.º 7 en C mayor a capilla de Charles Gounod (1818 – 1893) y la Misa brevis de Jacob de Hann (1959). La versió que s’oferirà en el concert és una adaptació realitzada per Escrivà per a cor mixt a tres veus i quartet de corda. Les seues parts són: Kyrie, Gloria, Sanctus, O salutaris Hostia i Agnus dei.

La Missa brevis va ser un encàrrec que el Departament de Cultura francés li va fer al compositor en 2002 per a commemorar el centenari del naixement del Papa León IX a Colmar (França) Està dividida en sis parts: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus dei, i s’interpretarà una versió adaptada per Escrivà per a cor mixt a tres veus, piano i flauta. La duració de cada part, el tipus de composició (per a cor mixt i banda simfònica) i la inclusió del Credo, fan que siga molt interpretada en concerts.

Banda Juvenil

Amb anterioritat, la Banda Juvenil, dirigida per Marc Sotorres, va celebrar un concert d’intercanvi amb la Banda Jove del Centre Artístic de Xàbia, dirigida per Juan Vallés, en el Teatre Modern el passat 27 de març, al qual va precedir una cercavila.

La formació de Xàbia va interpretar el pasdoble Xàbia de Salvador Salvà, per a continuar amb Dakota de Jacob de Haan, El senyor dels anells d’Howard Shore (amb arranjaments de Ralph Ford), i Oda a l’alegria de Ludwig van Beethoven. En la segona part, la jove agrupació d’Alginet va incloure en el seu programa el Pasdoble Azcárraga de R. Scott, Funky Town de Lucky Chops, Paisaxes Galegas de Frank Cogollos, i Abba Gold(amb arranjaments de Ron Sebregts). La SAM d’Alginet va recaptar 547 euros amb l’entrada solidària de 2 euros destinada a ajudar a Ucraïna que va entregar a la Creu Roja.

Els arranjaments de Funky Town són obra d’Anna Beferull, exalumna del centre educatiu de la SAM d’Alginet i part activa de la Banda Simfònica i de la Banda Juvenil. Beferull és diplomada en magisteri en educació musical i actualment cursa estudis superiors musicals en l’especialitat de percussió.

Per part seua, l’Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet, dirigida per Olga Clari, i el Grup de Percussió Stick Trencat, dirigit perMarc Sotorres, preparen pròximes actuacions de les quals la societat musical informarà i donarà detalls pròximament.

Des de 1894

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana(FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías