La FSMCV aconseguirà 2 Guinness World Records el pròxim dissabte a Castelló

Amb motiu de la celebració del seu 50é aniversari, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) té previst aconseguir durant els mesos d’abril i maig 18 Guinness World Records. El primer dels actes per a aconseguir aquest repte se celebrarà el pròxim dissabte 21 d’abril en la Plaça de Bous de Castelló a les 20.00h.

En aquest esdeveniment es retrà homenatge a les Escoles de Música i a la Diputació de Castelló. A les primeres per conformar un model educatiu, social i cultural únic en el món i perquè, gràcies a la labor pedagògica que porten realitzant durant dècades, són un suport imprescindible per a les Societats Musicals. La Diputació de Castelló serà reconeguda per tots els programes que porten realitzant durant anys com a mostra del seu suport incondicional a les Societats Musicals. En aquesta província hi ha 81 Societats Musicals que formen part de la FSMCV i compta amb 4.822 músics federats.

L’acte programat per al dissabte 21 d’abril comptarà amb l’actuació del grup musical de Castelló Las Autenticas que seran les encarregades d’obrir i tancar l’esdeveniment. A més, està prevista la participació de representants de la Diputació de Castelló i la intervenció del president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Homenatge a les Escoles de Músiques

En la Plaça de Bous de Castelló participaran 6.062 alumnes entre 10 i 16 anys d’Escoles de Música de 211 Societats Musicals de Castelló, València i Alacant.

Per a ells s’ha desenvolupat un espectacle lúdic-festiu d’animació infantil a càrrec de Xarxa Teatre. Mitjançant efectes sonors i visuals, s’escenificaran contes populars, narracions i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana en l’espectacle “El Guerrer de la Valltorta”.

La composició musical d’aquesta representació teatral ha sigut creada per a l’ocasió pel director i compositor Pere Vicalet i sota la seua batuta, interpretaran la partitura 5.942 alumnes mitjançant instruments musicals tradicionals i 120 alumnes mitjançant dispositius tecnològics com a telèfons mòbils i tablets aplicant l’innovador sistema Soundcool que ha sigut desenvolupat per la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb la FSMCV.

El caràcter intergeneracional en les Societats Musicals: 2 rècords Guinness

D’altra banda, per a mostrar el caràcter intergeneracional de les nostres Societats Musicals i amb la finalitat de mostrar que la Comunitat Valenciana compta amb més famílies de músics que qualsevol altre lloc del món, en aquesta trobada es batran per primera vegada en la història els següents Guinness World Records:

Major grup de músics que són família troncal en un espectacle musical (s’entén per família troncal la que descendeix d’un avantpassat comú que ha d’estar present i ser músic). El rècord s’aconseguirà amb una família de 16 membres músics.

Major grup de músics amb connexió familiar en un espectacle musical (un grup amb connexió familiar és aquell en el qual tots els músics presents tenen algun grau de parentiu per consanguinitat o per afinitat). En aquest cas, està previst aconseguir el Guinness amb 35 participants procedents d’una mateixa família.

Aquestes famílies han sigut seleccionades entre totes les que pertanyen a les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i que es van presentar per a optar a la consecució d’aquest repte.

Per a açò, assistiran un jutge emèrit i un notari que seran els responsables de certificar la validesa dels documents presentats pels familiars que participaran i de constatar que s’ha produït la interpretació i, per tant, la consecució d’aquests dos Guinness.

Els actes de celebració del 50é aniversari de la FSMCV compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres Diputacions i dels Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

 


Fotografia: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías